Divat lett fikázni a Die Hard 5-öt, minden menő blogger meg vlogger ezt nyomatja, hogy így, meg úgy. Kár, hogy tévednek.

Egy alapvetés van: ne abból induljunk ki, hogy ez Die Hard 5. Mondjuk akinek a RED tetszett (na pedig az valóban egy szar volt, 10 másodpercnyi jó jelenettel), az most álljon fel, és kotródjon innen.Szóval, próbálja meg mindenki magát intelligensnek tekinteni, és eltekinteni attól, hogy mi a cím. Innentől sokkal könnyebb lesz, megígérem.

Mert ha így nézzük, máris nem zavaró, hogy csak in medias res belebasszuk Bruce bácsit a közepébe, ez manapság úgyis divat, hogy egy napot ragadunk ki, lásd az új Dreddet. A film eleje amúgy teljes mértékben nyomasztó volt, szerintem főleg a sok ultraközeli kép miatt, de a hangulatot jól elkapták: Hősök terén tüntetés, meg a bírósággá avanzsálódott múzeum, a Szalay-Team által átalakított, Ganxsta Zolee vezette Cougarról már nem is beszélve.

Amúgy, ha már az üldözésnél tartunk, egy kurva idegesítő dolog volt, de az is csak pesti lakosként, miszerint a helyszínek egymást követése egyáltalán nem volt koherens, dehát istenem. Viszont aki azért rinyál, hogy ezen felül nem volt jó, az mi a szart akar? Vége egy film, amvben nem CGI meg greenbox van, és istenesen legyalulják egymást, akkor meg mi a bajotok? Nevetséges.

Hogy a sztori gyengébb, oké, elfogadjuk, de mondjuk a rendező a Max Payne-t is képes volt elbaszni, úgyhogy nem tudom, ki mit várt úgy amúgy. Jai Courtney sem egy rossz választás, kis Sam Worthingtonnak simán elmegy, Bruce papa meg ugyan kimerül a folyamatos "basszameg, ez ám a vakáció"-ban, de mondjuk én ezen inkább röhögtem, főleg, amikor tényleg a budapesti díszletek adják mögé a hátteret, melyek között jobb esetben elég sokat közlekedtünk a nyáron.

A film második fele Pripjattyal, a félmeztelen CCCP-s formával és a többivel azért valóban hagy némi kívánnivalót maga után, mint az is, hogy Brucenak itt már tényleg nem árt semmi, de azért tegyük szívünkre a kezünk: unatkoztunk? Én személy szerint nem, és ez azért jó jel; nem voltak benne feleslegesen hosszú részek, minden ment szépen, ahogyan kell a vége felé, úgyhogy ha legközelebb filmet nézünk, szedjük már össze magunkat, és ne vekengjünk minden baromságon, csak mert az menő. Nem az.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr305116937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása