„- A Paradise Cityt is játszani fogják! - Az melyik?” – csíphettük el egy 16 év körüli lány és barátja beszélgetését a tegnapi Slash-koncerten, ahol messze nem ez volt a jellemző szint, a legtöbben tudták, mire jönnek. Ezen belül viszont vegyes volt az összetétel: kiöregedett rocker, békésszentandrási trú rocker, magányos glam rocker, álcázott rocker és egyáltalán nem rocker arcok alkották a teltházas tömeget, mely összességében jó és értő közönségnek bizonyult nem csak a régi Guns számok, hanem az új Slash-album darabjai alatis.

 

utIMG_7483-crc0.jpg

Slash hiába van a világ egyik legjobb gitárosának elkönyvelve, és hiába kedveli őt minden Axl-utáló, azért sosem lesz más, mint a Guns N’ Roses volt gitárosa, és ezzel ő is tisztában van. Az ehhez hasonló félig-meddig nosztalgiaműsorokra pedig érdemes nagyobb várakozások nélkül érkezni, hiszen ha jól sül el, akkor igazán kellemesen csalódunk, ha meg nem, akkor sem történik semmi tragédia. Ez most jól sült el, és ez ugyanúgy köszönhető az énekesi poszton jól teljesítő, és a közönség számára is elfogadható, hitelesen csúnya hard rock-ember Myles Kennedynek, mint a koncertet becsülettel végigmelózó, régi pózait örömmel váltogató Slashnek. No meg az ideálisan összeállított setlistnek, melyben a klasszikus Guns-darabok (Nightrain, Civil War, Rocket Queen, Sweet Child Of Mine, Welcome To The Jungle, Paradise City) mellett azt is jól találták el, hogy melyik Slash szólószámok működnek élőben, ezek közül az idén először játszott Nothing To Say-nek nagyon örültünk, a lassabb Not For Me és Starlight is beleillett a programba. Az egyetlen Snakepit szám és a Velvet Revolver Slither-je szintén jól sült el, a színvonal végig kiegyensúlyozott volt.

 

utIMG_7493-crbw.jpg

Slash kísérőbandája, a Conspirators tagjairól nem kell sok szót ejteni, az énekest már méltattuk, Todd Kerns basszusa jól szólt - két számban ő is énekelt - a dobos és a sessiongitáros nem volt előtérben, utóbbinak csak maszatolást engedett a keverőpult. A hangzással egyébként nem lehettünk teljesen kibékülve, főleg a koncert első fele szólt kissé dobozhangon, de Slash gitársoundja ezért is kárpótolt, mert az valóban olyan volt, mint a lemezeken. Ez különösen a meglepetés Civil Wart és a Sweet Child of Mine-t hallgatva volt borzongatóan kellemes, előbbinél a duplanyakú gitár is előkerült. A Slash-szólók végig nagyon rendben voltak, egyedül a Rocket Queen közepéről nem hiányzott az az ötperces öncélú virgázás, amikor Slash már egyenesen Santanának képzelte magát. (Ennél bármely Living Blues Project koncerten jobb jammelést hallok a Fészek Klubban, de ez most csak a kötelező fikázás helye volt, hogy ez a cikk elférhessen egy indexes blogon.) De ha már itt tartunk, meg kell jegyezni azt is, hogy Slash cilinder alatt hordott feje nem volt valami jó látvány, az évek alatt akkorára nyúlt az arca és a tokája, hogy nem tudom, hány borotvát használ el reggelente, hogy végigmenjen rajta, szóval eléggé szétcsúsztak a vonásai. (Axl ábrázata jóval felismerhetőbb maradt a pluszkilók ellenére is.) Szerencsére ez nem változtatott a játékán és a hozzáállásán, a cigit is csak a legelvetemültebb 90’s időutazók hiányolhatták a szájából, úgyhogy csak ismételni tudom magam: gitárosként és kvázi frontemberként is kiválóan teljesített tegnap este.

 

utIMG_7521-bw.jpg

Erről a koncertről mindenki elégedetten távozhatott: a közönség szerintem többet és jobbat kapott, mint várt, és Slasht is most fogadta először teltházas aréna az aktuális turnéján, Bécsben is csak a Gasometert fogják megtölteni, ami messze nem egy Stadthalle. Ráadásul itt tényleg olyan lelkesedés fogadta a saját számait is, hogy egyáltalán nem lennék meglepve, ha beváltaná a végén tett ígéretét, és bandájával visszatérne a következő album után is. Várjuk szeretettel!

 

utIMG_7527.jpg

A fényképek a szerző felvételei.

Az előzenekar Leander Rising-ot nem néztük meg, egy korábbi koncertjükről beszámolónk itt.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr885069497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Capelluti 2013.02.09. 15:18:14

Gratulálok, ritka sz@r poszt, ritka sok hülyeséggel, nulla tárgyilagossággal. Háttal ültél, bedugózott füllel.

kellynickels 2013.02.11. 17:01:12

Gratulálok a cikk írójának...Kitette magáért..." egyedül a Rocket Queen közepéről nem hiányzott az az ötperces öncélú virgázás, amikor Slash már egyenesen Santanának képzelte magát." szerintem ezt vegyük át mégegyszer.
süti beállítások módosítása