SPOILERes gondolataim. Ha nem láttad, még ne olvasd. 

A film zenéje Hans Zimmertől megszokottan zseniális, nagyívű, modern és klasszikus, kegyetlen és katartikus. A különböző témák ahogy vissza-visszatérnek, a fülbemászó futamok egyszerűen elválaszthatatlan egységet képeznek a filmmel, enélkül egyszerűen nem lenne az, ami. Szinte az összes track a már korábban is jól ismert "Matalo matalo Bane" (netán deshi basara = felemelkedik, marokkói nyelven) ritmusképletre van felhúzva, amit ha már egyszer hallott az ember, a hideg futkos a hátán, és még csak a nyitó Gotham's Reckoning-nál tartunk.

Ez a repülőgépes jelenet amúgy egy zseniális kezdés is volt egyben, Bane a nyitányban, valamint IMAX-ben az egész látvány tökéletesen megalapozza a filmet.

A bírót ugye felismertük, aki Gordon felügyelőt sétálásra ítéli? (Scarecrow)

A szinkron nem volt rossz, sőt, de nagyon kíváncsi lennék az eredetiben is Tom Hardy hangjára, mert így szerintem a félelmetesség rovására ment a dolog. Aki meg azt mondja, hogy a maszk miatt nem volt mimikája, az nézze meg még egyszer a filmet.

A halála viszont el van rontva, én konkrétan egy nappal később alig emlékeztem arra, hogy Selena fingatta meg.

Ha a TDK-val kéne összehasonlítani, nagyjából egy szintre tenném, de azt ki kell emelni, hogy ott Joker egy olyan entitás volt, amit vétek lenne egy másik filmben várni, szóval azt levonva kell ezt a filmet szemlélnünk. Ott egy ember az őrült zsenijével próbálta megtörni Gothamet, itt pedig Bane a tiszta erővel és félelemkeltéssel operál.

A verekedések hangjai iszonyat brutálisak voltak, és ez például nem rémlik az előző részekből.

A Festett Szemű Ember (Nestor Carbonell) is visszatér, természetesen. Hiányolnánk is, ha nem.

Nagyon jó, hogy végre nem green box az egész, hanem állati sok terepen lévő jelenet van - vagy csak az én szemem ultraérzékeny már erre? (nem, tényleg szinte minden valódi). Szinte érezzük, ahogy elhajt mellettünk a bombaszállító autó.

Robin is elég jól fel van építve, kár, hogy itt a trilógia vége.

Ugyanitt felismertük ugye, amikor Blake-kel a csatornában lakó óriási krokodilokkal poénkodnak (Killer Croc)?

Gary Oldman, Michael Caine - mindketten csillagos ötös.

Ki nem guglizott még arra, hogy milyen edzésmódszerrel készült fel Tom Hardy a filmre? Ha te még nem (hazudsz), akkor elmondom. http://goo.gl/bHoXY

Nekem is kéne egy olyan jármű, amiben ha kanyarodom, a kerekek mozgási irány 90 fokkal megváltozik - how cool is that?


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr634680553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása