"Találtam egy oldalt, ahol tök jó csajok vannak. Csak egy baj van velük: halottak" 

http://www.gyertyagyujtas.hu

Részletezve a dolgot: valami zseni kitalálta, hogy mivel marha nép az ember, megcsinál valami iszonyat ronda honlapot, halottak napja környékén nyom bele egy kis pénzt marketingre, és a barmai pedig jönnek majd virtuális animgif gyertyát vásárolni a halott rokonoknak (és állatoknak). És nem is drága, hiszen "egy különleges gyertya ára csupán 260 forint áfával". Mivan?

Képekkel, és a lehető legocsmányabb, hotdogot idéző animációkkal felvértezve böngészhetünk az oldalon. Félelmetes. Ha még nem lenne elég, láthatjuk, hogy kereshetünk is. MINEK????

Legyen tiszta: nem a halottak emlékét akarom meggyalázni, hiszen azt megtették a rokonok, akik erre a szarra pénzt adtak. A listavezető Gabcsika, másnéven Jeep85, akiért idáig 2001 különleges gyertya gyúlt. Végezzünk egy kis számítást: 2001*260=? Megvan?

520260.

Fél millió forintot adtak ki erre a fosra, hogy egy ocsmány honlapon kibaszott ronda virtuális gyertyák égjenek, amik ráadásul hét nap után el is alszanak. Ennyi erővel csináltathattak volna egy rézszobrot is a sírra. Ezen a ponton azt hiszem jár egy óriási virtuális gratuláció a készítőknek. Mi már azon is gondolkozunk, hogy veszünk magunknak előre gyertyákat, meg helyet, hogy ha netán váratlanul megfinganánk, akkor induljon be a gépezet, és egy ügyvédi letétbe helyezett meghatalmazással értünk is égjen egy különleges gyertya.

Ennél már csak az a jobb- szőtte tovább a gondolati fonalat Márk- amikor vidéken azt látod, hogy emberek megveszik a saját sírhelyeiket, és azt gondozgatják, kapálják - előre. Vágod, megvan, hová fogják temetni, ha majd egyszer meghal, és szabad idejében azt csinosítgatja a néni. Na ez a beteg még.

Az egész halottak napja dolog ugyanolyan amúgy, mint bármelyik ünnep: ha egész évben basztál rá, ott a lehetőséged, hogy jóvátedd. Ezért bolondul meg mindenki ilyenkor is, temető, gyertya, virág, satöbbi. Nem tudom más is van-e így ezzel, de én mindig szarul érzem ilyenkor magam, mert arra gondolok, hogy máskor miért nem jövök ki, miért csak most?

Persze ennek ott a másik oldala, hogy (főleg a hamvasztásos-urnás témánál) akár keresztbe is húgyozhatnánk a sírokat, a halottaknak már mindegy, ők sem ettől, sem attól nem fognak visszatérni. Ezen a ponton jön be a vallásosság kérdése, szóval nem is feszegetem tovább, mindenki csinálja azt ami neki, és a lelkiismeretének a legjobb.

Mellesleg mi már dolgozunk a karácsonyi verzión. Márk ötlete először egy szilveszteri pezsgőpukkantós site volt, de azt elvetettük, mivel nem elég érzelmes. Így kapott teret az én ötletem, melyben a kis Jézus fog virtuális ajándékokat adni egy SMS fejében, sőt, még FB-re is kipostolja őket a szentem. Mindez a virtuálisan lemodellezett Vörösmarty téren fog lezajlani, és a háttérben az öreg Móci bácsi kintornázza a Csendes Éjt. Persze ahhoz, hogy annak hangja is legyen, további hozzájárulások lesznek szükségesek.

(disclaimer: az oldalt Márk ajánlotta, feltüntettelek kistáska, remélem boldog vagy)


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr963346114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása