Choco you? Chocome!

2011.10.04. 19:02

Majdnem pont egy évvel ezelőtt találkoztunk először a két Gáborral, az egyik Turóczi, a Lucullus BT-től, a másik pedig Mészáros, aki itthon egy új ötletet hozott be, kitanulta a csokoládékészítést profi szinten, és több mint 70 feltéttel kínálja a saját készítésű csokikat, akit érdekel a többi, az olvassa el itt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, akkor még az volt a legnagyobb gond, hogy kéne egy második ember, mert már sok a napi 12-16 óra csokoládékészítés; most pedig besöpört már jópár kitüntetést, díjat, öt munkatárssal dolgozik minimum, és elkészült a műhelytől nem messze (konkrétan pár méternyire) lévő elit bemutatóterem is.

Erről és még sok más mindenről is beszélgettünk Gáborral (az utóbbival), aki meglepetésemre még emlékezett rám egy évvel ezelőttről, pedig nem lehettem akkora élmény még az éjfélig tartó csokiöntésen sem. Elmondta hogyan jött az ötlet erre a bemutatóteremként is funkcionáló üzletre, valamint azt is, hogy bár előre nem tervezte, mégis lesznek a kedvencekből előre összeállított variációk, így aki bejön előzetes fogalom nélkül, az is tud 76 fajta csokiból választani, szimplán csak rábökéssel.

Egy kis előzetest is kaptunk az új honlapból, ami egész egyszerűen gyönyörű, már él is amúgy, érdemes böngészni, mert vannak újdonságok bőven. Minderre a tolóajtóval leválaszthatü iroda jellegű hátsó részben ekerült sor, a nagy faasztalon egy iMac, hozzá wireless billentyűzet és egér, főnöki bőrfotel - így is kell ezt. Az egész Chocome boltból sugárzott az összerakottság, és a design, ami mondjuk nem is csoda, hiszen egy komoly belsőépítész tervezte az egészet, a csokoládé és a csomagolás koncepciójával teljesen összhangban.

Természetesen volt kóstoló is pálinka csokikkal, bor, minden ami csak kell egy kisebbfajta hedonizmushoz. Ezen a ponton eléggé irigyeltem Gábort (az előbbit), aki az előbb felsorolt trió élvezetét már reggel tíz óta gyakorolhatta. Hát igen, akinek bejött az élet...

Volt egy csokiszépségverseny is, lehetett szavazni a három legyszebb kreációra, és ezért cserébe járt pár kisebb, negyvengrammos, kereskedelemben nem kapható repicsokit is - szintén egy különlegesség. Amúgy ha megfigyeltétek az egy évvel ezelőtti postban még piros volt a csomagolás, az is elegánsabb lett az idő előrehaladtával ezzel a feketével. Ahogy Gábor is mondta, ugyan erre ő sem számított, hogy ekkora kereslete és sikere lesz a dolognak, mégis folyamatosan tervez előre, külföldi kollaborációkat intéz, és persze az itthoni fesztiválokon is sokszor fellelhető, csakúgy, mint a Lucullusos rendezvényeken.

A boltba folyamatosan érkeztek az újabb és újabb meghívottak, pedig ez még csak a mínusz első nap volt, szóval nagy valószínűséggel később még inkább be fog indulni az üzlet. Ezúton szeretném megköszönni a meghívást, és természetesen sok sikert kívánni a Chocome-nek a további fejlődéshez, mert amit Gábor véghezvitt közel egy év alatt, az egyrészt hihetetlen mód példaértékű, másrészt pedig egy fantasztikus magyar sikertörténet egy kiváló ötletről, és annak tökéletes megvalósításáról. Csak így tovább, az Utolsó Éjjel blog pedig 100%-ban támogatja a bizniszt.

http://chocome.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr253278426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dvorcsakl 2011.10.05. 10:22:19

Hogy engem miért nem hívnak ilyenekre... :-(

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.10.05. 10:24:30

@dvorcsakl: Laci, akkor épp az Ulrik-féle burgert tomted a fejedbe a Rákos-parton :)

dvorcsakl 2011.10.05. 10:46:18

@speed: na az a hambi se volt szar! utána meg jó lett volna egy kis csoki. :-)
süti beállítások módosítása