Két dolog, amit nem teljesen értünk (állítólag Márk sem, de neki a véleménye az alkohol elfogyasztásával módosul, szóval nem számít stabil támpontnak). Az egyik a személyes szakítás jelensége. Mindenki meg van azzal baszva, hogy szakítani személyesen. Utoljára még nézzünk a másik szemébe, értékeljük őt, és becsüljük meg az eltöltött közös időt azzal, hogy személyesen mondjuk ki, hogy vége. Mivel valószínűleg az egyik fél akar csak offolni, a másik nem, így jön a dráma, könnyek, nehéz elbocsátás, a másik szarul érzi magát, visszaemlékeznek a közös időkre, még szarabbul érzik magukat, aztán akkor szerbusz, puszi-puszi. Remek, nem? Így tényleg sokkal jobb lezárni egy kapcsolatot.

Egyszer valószínűleg valami gyökér kitalálta, hogy SMS-ben vagy neten szakítani gyíkság, aztán azóta ez terjed, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Igaz, személytelen, nincs ott a másik, ellenben ennyivel fájdalommentesebb is, sőt, még utálni is lehet, mert a köcsög, annyira nem képes, hogy személyesen mondja el. Mint tudjuk, az utálat már jó egy szakításban, mert nem a szánakozó kiskutya képével búcsúznak egymástól a felek, hogy jajj de szomorú vagyok, ó-ó. Szóval egyrészt a másiknak is jobb, mert ennyivel kintebb van az amúgy valószínűleg szar kapcsolatból az ő szemszögéből (hiszen ha a másik nem személyesen szakít vele, akkor már csakis egy köcsög lehet, gyorsan tegyük is ki fácséra, hogy szinglik vagyunk, a kis hülye barátnőink majd lájkolják), és nekünk is jobb, mert nem kell még egyszer belemenni a dologba, visszagondolni, hogy "de azért a szex jó volt, ne dugjunk még egyszer?" valamint a "hú bazmeg, akkor most egyedül leszek?" kérdéskörre. Mert az ember önző, akár tetszik, akár nem. Én nem foglalok állást egyik mellett sem, de kíváncsi lennék, van-e másvalaki, akiben ez már úgyszintén felmerült...

A másik kérdés, az automata váltós autók tömegterjedésének hiánya. Ha megnézzük, manapság még mindig 90-95%-ban kézi váltós autók mennek, pedig nagy valószínűséggel a modern komputerek már az embernél jobban, és precízebben váltanának. Persze, vagány, hogy az ember kézzel vált, meg annyira férfias is, mint a büdös láb, a sörivás, meg a 100 kg fölötti testsúly, de ha belegondolunk, ez kurvára felesleges. A vezetők java része nem versenyző, és nem is driftelni használja a kocsiját, ergo számára kibaszottul felesleges lenne a manuális váltogatás. Ott van benn a technológia, az majd teszi a dolgát, sőt, akár még kapcsolhatjuk is, hogy sportosan szeretnénk, vagy hogyan; ugyanis egy használati tárgyról beszélünk az esetek javarészében, és nem versenylóról.

Ennyit így éjfélhez közel, párkapcsolati guruk és autóvezetők véleményét várom a dologról, továbbá ha tetszett a post, vagy ha szerinted csak egy vezetni nem tudó köcsög vagyok, lájkold kérlek lentebb, hogy lássam, van-e vélemény. Köszi, én meg megyek tovább tanulni a reggeli EÜ-vizsgámra.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr423239852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2011.09.20. 09:56:56

Ne az autó döntse el helyettem, h melyik gangban haladunk, ahogy gázt se adjon helyettem stb. Tudod, én maradi vagyok :D
süti beállítások módosítása