Gusto Burger & Cafe teszt

2010.12.23. 09:56

Sajnos az élvonaltól lemaradva, csak a nyitási hét legutolsó pillanataiban sikerült eljutnom a Gusto Burger & Cafe nevezetű újonnan nyílt magyar gyorsétterembe. A sors vasárnap este fél tízkor vetett oda minket, a Váci utcában a Nordsee-vel majdnem szembe. Amin már korábban is gondolkodtam, és az első pillanatban fel is tűnt, az az, hogy ez hogy a tökbe éri meg nekik. De ne szaladjunk ennyire a dolgok elé.



Belépve először is kitaláltuk, hogy mit szeretnénk, ehhez csak a fenti tábla adott segítséget, máshol nem is láttuk kiírva a választékot. Kértünk egy közepes krumplit, egy sajtburgert, egy kis narancsot, egy közepes kólát, egy szelet málnatortát, valamint egy chili and cheese nevezetű jalapeno popperst. Ez úgy öt perc alatt meg is érkezett (noha rajtunk kívül csak egyvalaki rendelt, és a konyhában voltak kábé öten), majd felmentünk az emeletre.



Itt található a dohányzó rész is (amit mondjuk nem értek minek kell), mert igencsak úgy tűnik, hogy a Gusto többfelé is pozícionálni kívánja magát, egyrészt a gyorsétterem, másrészt az ivós hely (kapható sör és bor is), valamint akár a kávézó képe is beleillik. A dizájn amúgy szép, letisztult, fa bútorok, a falon sportképek, nagy tévé, szóval ez egészen rendben van. Az viszont már újfent érthetetlen, hogy odafönn minek kellett még egy kiszolgálórész. Én még életemben egy emeletes gyorséttermben sem láttam ilyet. Így már a (felesleges) személyzet száma elérte a 15öt, míg vendég lehetett négy. Hozzáadva ezt ahhoz, hogy hajnali háromig nyitva tartanak minden nap, valamint az árszínvonal sem alacsony, azt mondanám, hogy addig menjetek el, amíg be nem zár.



A kajákra térve elsőnek azt vettük észre, hogy míg máshol kérdés nélkül (illetve figyelmen kívül hagyva) basszák bele a jeget a pohárba, itt ilyen nincsen, szóval bár a mínusz tíz fokból érkezve ez nem volt baj, percekkel később már kicsit zavaró volt a langyos kóla. A sült krumpli igen jó volt, bátran merném mondani, hogy ízesebb, mint az MC/BK kínálata. A poppers is hasonlóképp finom volt, kicsit pikáns, minimálisan csipős pont tökéletes. A sajtburger viszont sajnos lelombozta az egészet. A bucival még nem is lett volna gond, bár az alja már kicsit száraz volt, ketchup és mustár szaftosította a tetejét. Hagyma rendben, uborka finom, a sajt a húson nulla ízzel rendelkezik, de maga a pogácsa olyan szinten kiábrándító, hogy az már váratlan. Egyrészt vékony, másrészt hiába van kicsit marhásabb íze, mint a konkurenseknél, de szárazabb is, ezáltal kohézióban fogyasztva a többi résztvevővel még elmegy, de mihelyst szétbontjuk, kiderült a titok, és ki kell mondjam: nem jó.



Ami viszont még ennél is rosszabb, az az ár, mivel mindezért 2710 forintot fizettünk, és ami a fő feketeleves, hogy nem lehet csekkdezsővel/sodexoval fizetni, ami a korporét ebéden nevelkedett Excel lovagoknak és SAP hercegnőknek duplán problémát jelenhet. Ha az MC feltalálta már a két sajtburger 500 forint akciót, valamint a BK-ban is ott lakik még mindig Ernő, nem értem, hogy fog ez a cucc üzemelni. Egy-két tételt még megkóstolnék (ugyanúgy ha ki van írva, hogy rántott parikakarika, akkor miért nincs? Ügyfél tudatos megtévesztése?), de a fentebb említett tényezők miatt nem igazán vágyakozom vissza. Sajnos ezt még gyakorolni kell, mert hiába a full saját csomagolás, valamint a lehetőség a bebaszásra (bár tegyük hozzá, a gatyánkat is otthagynánk), engem nem vonz, hogy ennyi pénzért az orromon guruljak le a négyfordulós lépcsőn. Pedig újfent reménykedtem...



Utóirat: arról nem is beszélve, hogy minek van feltüntetve a honlap a tálcaalátéten, ha ott még semmi sincs? Én tudom, hogy van fácse meg tumbli, de más ezt honnan tudja? Amatőrség 2010, szevasz.


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr962529096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása