Nordsee Budapest

2008.10.05. 17:13

A Nordsee-t én eddig csak vágyakozással teli kíváncsisággal figyeltem, hiszen Bécs mégsem itt van két sarokra, és csak azért, hogy egyek valamit ott; hát nem fogok kimenni. Szerencsémre Mohamed jött a hegyhez (vagy jelen esetben pont a hegy Mohamedhez? micsoda képzavar!), és megnyitott a Westend aluljárószintjén az első magyar egység. 

Amit én eddig tudtam róluk, hogy ők a tengeri kaják mekije franchise rendszerben. A honlapjuk ugyan még nincs lokalizálva, de nagyjából a kínálat itt is ugyanaz. Bár egy, hosszú pultról beszélünk, mégis két részre osztható: van az úgynevezett „restaurant" rész, ahol tálcán, tányéron, rendesen kapod a kaját, illetve a másik a „snack bár", ahol szó szerint kézbe megy a móka. Mi először szeptember végén jártunk ott, és a fogd-és-vidd olyannyira szó szerint volt értendő, hogy a kajákat csak a pultra rakták ki szalvétán, külön kellett hozzá tálcát kommandóznom. 

Első látogatásunk alkalmával a muzsikusok tiszteletére Bréma szendvicset, illetve a hagyomány kötelez alapján fish & chipset rendeltünk, utóbbit a kétfajta választható közül fokhagymás szósszal kértük. Előbbi darabja 390, utóbbi pedig 780. 

Szendvicsünk tartalma rántott halhús halfasírt volt, saláta, ketchup, és sült hagyma, bagettben. A hal nem igazán nyerte el a tetszésemet: bár vastag volt, de ízre majdhogynem az olcsó rudacskák ízét idézte. A bagett száraz volt, részemről még ehető, valamint a sült hagymát sem vitték túlzásba.

A sült krumpli hallal kombinációt kis papírtölcsérben adták, kellően hosszú nyelű favillácskával. Maga a krumpli sem az az átlagos ízhatású volt, valószínűleg az olaj miatt, és a hal is teljesen okés volt, itt már nem merült fel a fentebb említett probléma. Ha itt megállnánk, akkor egy erős értékelésről lenne szó, de egyvalamiről még nem ejtettünk szót, és ez a szósz. Egyszerűen fenséges volt: állagra sűrű, egyszerre intenzív és lágy ízzel, melyben a fokhagyma egyáltalán nem hivalkodott, mégis teljes mértékben ott volt. 

 Második alkalommal ismét maradtunk a snack részen (a plate-ek amúgy kábé 1300-2100-ig terjednek, ránézésre elég szép darab halakkal). A választás ez alkalommal garnélarák dobozban, koktélmártással, valamint XXL-es sült halas szendvics volt. A rák 980, a szendvics pedig (ez a legdrágább közülük) 790. 

Előbbiben kábé 10 darab rákocska volt rántva, ízre tökéletesen megcsinálva, a szósszal pedig remekül klappolt (ez amúgy kis ostyatölcsérben volt szervírozva - jópofa ötlet).

A sült halas szendóban volt saláta dögivel, jó sok remoulade szósz, és egy szép nagy rántott hal, mindez egy szezámmagos kifliszerűségben, mely ez alkalommal egyáltalán nem volt száraz. 

Pozitívumok:

  • Halétterem eddig nem igazán volt, a Nordsee pedig ebben hoz újat Magyarországra.
  • A kaják finomak, az adagokkal pedig jóllakik az ember - igaz, ennek az ára is megvan.
  • Megvan az előnye a látványkirakatnak: nem csak egy (egyértelműen csítelt, a lá Összeomlás) fotó alapján tudsz dönteni. 

Negatívumok:

  • A személyzet nem épp a legprofibb- vendégbarátabb (ezt két alkalom alapján mondom, remélhetőleg a későbbiekben javul a helyzet. Látványos hibának számítottam, hogy miután várni kellett a sülthal-falatkára, először belerakott hármat a frissből, azután pedig látványosan az egy megmaradtat biggyesztette a tetejébe. Ez így eléggé feltűnő volt, míg ha belekeveri azt az egyet a frissek közé, a kutya sem veszi észre.
  • Meglátszik a hátránya annak is, ha látványkirakatból dolgozunk az összes kajával: a tömegesen sütött dolgokat (krumpli, hal, rák) belepasszírozni a kis vályúkba nem mindig sikerült a legjobban.
  • Ehhez kapcsolódóan például az extra halas szendvicset a kiszolgáló/pénztáros rakta össze. Sokkal kultúráltabb (és talán gyorsabb is) lenne, ha ezt külön ember csinálná.
  • Alapértelmezésben ha nem elvitelre kéred, csak egy szalvétát kapsz hozzá, és csácsá. Tálcát tudsz szerválni, ha élelmes vagy (ami alapvetően a restaurant rész elé van téve), de mindemellett ha rajtuk múlna, csak oda kipakolnák a pultra a cuccot.
  • Az árak kicsit magasak (kábé egyenlők a külföldivel), ez fog attól visszatartani sajnos, hogy rendszeresebben ott étkezzek. 

Bár a negatívumok majd kétszer annyian vannak, mint a pozitívumok, mégsem tudom azt mondani, hogy rossz hely lenne a Nordsee, igaz, még egy helyen sem voltam külföldön, amit azonban ha Bécsben járok, mindenképp pótolni fogok. A kaják finomak voltak, és tesztelés szempontjából tuti vissza fogok még térni oda.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr401174566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása